Worsten van Louman uit de Jordaan – deel 1

Slagerij Louman uit de Jordaan is al sinds 1890 een begrip in Amsterdam en omstreken. We spreken met Frans Louman over vroeger en nu. Jantje vindt dat we massaal naar de Bundesliga moeten kijken, daar zijn de worsten maar €3,50

Luister nu via deze link

 

Slagerij Frans Louman uit Amsterdam genomineerd voor beste worstmaker/traiteur van Nederland!

Amsterdam, 19 december 2023: Van slagerij Louman zijn 4 worstmakerijproducten (Gerookte Achterham, Rookworst, Gerookte biefstuk en Gebraden gehakt met paprika) en 4 traiteurproducten (Party balletjes, Pastrami, Erwtensoep en Grillworst kaas) gekeurd door de deskundige jury van het Worstmakersgilde en Uw Slager beoordeeld. Hierbij is slagerij Louman in de regio Amsterdam – Noord Holland als beste beoordeeld.  Er volgt nog een finalekeuring waarna op 22 januari 2024 de winnaar bekend wordt gemaakt.

Nationale Week Zonder Vlees

Slagerij Louman - Parool 7 maart 2022

Interview met Michael van de Velden in het Parool van 7 maart 2022 over de Nationale Week Zonder Vlees.

Een eervolle vermelding

Door het kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland bevestigd dat het ambacht van worst maken is toegevoegd

De Telegraaf

Culinair recensent Johannes van Dam noemde het “de beste gehaktbal van Europa” en beloonde het balletje van Loes met een 9+. Er bestond geen twijfels over: de gehaktbal van Loes Zweerus in het koffiekeldertje aan het Fredriksplein was legendarisch.

Amsterdam Kookt

‘Iets wat lekker is, is lekker, daar moet je niets aan toevoegen’

Cita

Slagerij Louman in de Goudsbloem- straat

Worstenwetten

“Er is eigenlijk niet dat een worstfabriek tegenhoudt om traditioneel te werken.”

Worstenmakers Gilde

Slagerij Louman, Amsterdam kampioen “Worstenmakerij Noord Holland”